Ildsjælene

En kæmpe stor tak til vores allesammens ildsjæle. Julen ville ikke være den samme uden jer.

FREDERIK FABER

Ingen Jul uden Frederik. Han er pladsansvarlig på Nytorv, sørger for at alt fungerer og hjælper med opbygningen og nedtagningen af hele julebyen. Ingen opgave er for stor eller lille til Frederik – og hvis ikke tingene eller løsningerne allerede er opfundet – så opfinder Frederik det. 

ANNE OG HENRIK FABER

”Anne – Det er en SOS” – således lyder opkaldet ind imellem fra os i Jul i Viborg, når tingene brænder på, eller der er noget vi har glemt . Og hver gang hjælper ”mor Anne” med hele sit netværk og sin familie. En helt enestående indsats bliver der leveret fra ”de gode folk fra Vammen”. 

HELLE OG MADS

Mads og Helle er vores allesammens Bar-Nisser! De har været med til at skabe rammerne for gode oplevelser, nye relationer og uforglemmelige minder i Viborg i snart 20 år. De fleste i Viborg kender Mads og Helle som fantastisk dygtige restauratører, som formår at skabe udvikling og fremdrift, uanset hvor de er.  

KULTUR ANDERS

Ildsjælen Kultur-Anders viser julebyen frem til store og små. Anders Kristensen – bedre kendt som Kultur Anders er her, der og alle vegne. Med flid, optimisme og stort engagement involverer han sig i et væld af kulturelle arrangementer i vores by. Anders har en stor kærlighed til Viborg og kender alle de listige steder og små baggårde.

EARVOX

"Det man giver, det får man igen". Earvox støtter op om det lokale – og særligt om Jul i Viborg. Earvox er et video-, podcast- og filmproduktionsbureau, som ud over at drive netradioen VinyHits også sørger for den gode lyd på Nytorv i december. Derudover er det Earvox, der har produceret de flotte reklamefilm for Jul i Viborg de seneste år.

VIBORG AMBASSADØRERNE

I kølvandet på corona pandemien satte Niels Ole Pedersen fra Viborg gang i en ny tradition med gratis koncerter i midtbyen. Hans initiativ førte til et officielt partnerskab mellem Viborg Kultur og Idræts Fond, Viborg Kommune og Vi er Viborg, der nu samarbejder om fire store begivenheder: Jul i Viborg, Snapsting, Nordic Lake Festival og ikke at forglemme, de gratis midtbykoncerter.

LARS ERIK 

Lars er en af Viborgs mest fantastiske Nisser! Til hverdag arbejder Lars Erik Møller Leth med at skabe gode oplevelser for andre, blandt andet som Drillenisse i midtbyen. 
De fleste mennesker i Viborg kender Lars. Han er nemlig engageret i rigtige mange tiltag for at gøre Viborg til en fantastisk by at bo i, bl.a. Drillenisse, revy, kor og Værtskaber.

NISSEPASSERNE 

Igen i år har Jul i Viborg engageret sig med de juleglade og arbejdsivrige "nissepassere", der har en række vigtige opgaver i hele Danmarks Juleby – eksempelvis at se om der er julepynt nok, om nisseboene er, som de skal være og generelt sprede glæde og julestemning. Vi sender en stor tak og er taknemmelige over at Nissepasserne har lyst til at være en del af vores julehold. I er med til at sprede så meget juleglæde hos os og byens gæster.

  

SUSANNE B. ANDERSEN

Det er nu 4.år, at udviklingshæmmede er en del af den store mængde frivillige, der skaber JUL I VIBORG. De er meget stolte over at være en del af det hele og de har mange opgaver i byen: De overvåger alle nissebo på torvene, holder orden i gågaderne og ikke mindst ønsker de alle de møder på gaden "en glædelig jul". Deres frivillige indsats skaber en solid fælleskabsånd. Derfor siger de med stolthed: Vi er OGSÅ Viborg - vi er en del af byen. Og de hygger sig med det! Hver dag efter første rundtur i gaderne, drikker de varm kakao og så går de en tur mere, inden de får fri. 

VIGGO UNO

Mød den kreative tryllekunstner, Viggo Uno, der for cirka 4 år siden begyndte Viggo sin rejse som illustrator for Jul i Viborg. Hans penselstrøg har givet liv til Viborgs nisser, som nu er en vigtig del af Viborgs juleunivers for børn, især det populære nissepas.
I år har Viggo Uno haft en ny spændende opgave for Vi er Viborg - nemlig at genfortolke nissepassets figurer! Han har givet dem personlighed og karakter gennem sine magiske penselstrøg.
Viggo smiler og siger: "Glæd jer til det færdige resultat!"



Ejerforeningen Nytorv 11 gør det muligt 

Hos Nytorv 11 er julen ensbetydende med familie, gode venner, glæde og hygge som fylder huset. Derfor pynter de op og gør alt hvad de kan for at være med til at skabe den bedste stemning og juleglæde blandt deres gæster. 

Tusinde tak til Ann Britt og hele teamet på Nytorv 11 for at bakke op om hele Danmarks Juleby Viborg. 


Ingen musikalsk julekalender uden "kor Anders"

En af dem du kan møde igennem hele december er vores ven "kor Anders". Han står nemlig for den musikalske julekalender på Nytorv. Anders er et fantastisk menneske, med et smittende julehumør og han bakker store som små op, rent musikalsk.
VoxBox

Oplevelser 

Danmarks smukkeste juleudstilling 

En blomsterkunstner og flere end 100 frivillige skaber i 2023 Danmarks Smukkeste Julestilling i Viborg – på Det Gamle Rådhus i Domkirkekvarteret.

>> Læs mere

Oplevelser 

Årets juleby
2023

Den brede lokale opbakning til Jul i Viborg resulterer i at Viborg er blevet udnævnt til ”Årets Juleby 2023”.

>> Læs mere

Oplevelser

Velkommen
til Jul i
Viborg 

I Viborg elsker vi jul. Og i år glæder vi os ekstra meget, da Viborg er blevet udnævnt til Årets Juleby 2023.

>> Læs mere

Juleaviser

Læs om Viborg - Årets Juleby 2023. Få et indblik i alle de spændende oplevelser vi gerne vil dele med dig og din familie i december.

Juleavis 29.11.2023

Juleavis 31.10.2023

Julebrochure

Oplevelser

Julemarked på Nytorv

Har du lyst til at opleve jul på den virkelig hyggelige måde, så besøg Årets Juleby 2023 - Viborg.
Julemarkedet på Nytorv har åbent fra den 1. december - 23 december. 

>> Læs mere

Oplevelser

Julehytteby

Vi glæder os til at byde velkommen til julehyttebyen den 1. december - 23. december. 

>> Læs mere

Oplevelser

Englehaven

Gå på opdagelse mellem de smukke engle i Skovgaard Museets Englehave.

>> Læs mere

 

Oplevelser

Jul på Hjultorvet

Stor nyhed fra Årets Juleby - Viborg! I år er noget helt særligt på vej til Hjultorvet - Børnenes Torv. 

>> Læs mere

For børn

Mød
Julemanden

Ingen jul i Viborg uden besøg fra det kolde nord. 

>> Læs mere

For børn

Nissepas 

Jul i Viborg er noget helt særligt for både store og små nisser.

>> Læs mere

Oplevelser

Årets juleparade 

Ingen jul uden traditioner og en fast tradition til Jul i Viborg er, at hele Danmarks Juleby for alvor åbnes af Julemanden og borgmesteren i front i en festlig juleparade. 

>> Læs mere

Oplevelser

Byvandringer 

Oplev Årets Juleby på en hyggelig gåtur gennem byen.

>> Læs mere

Oplevelser

Viborgs 
Musikalske 
Julekalender

Fællessang, julestemning og musikalske oplevelser alle dage frem til jul.

>> Læs mere

Oplevelser

Ønskehjertet - en god jul for alle børn. 

Skab et minde og glæd et barn i julen. 

>> Læs mere

Oplevelser

Julefreden 

Kom og hør Viborgs nye julekalender. Vi læser højt hver dag kl. 16.00 – 16.15. 

>> Læs mere

Oplevelser 

Viborg
Domkirke

Oplev stemningen i Viborgs smukke vartegn i december. 

>> Læs mere

Book en oplevelse

Nisseskolen 

Nisseskolen uddannede i år over 370 Nissehjælpere af 1. grad...

>> Læs mere

Juleshopping

Julesweater

Vi er Viborg har fået den flotte Viborg julesweater lavet i 100% bomuld.  

>> Læs mere

Oplevelser

Viborgkalenderen

Julekalenderen der bliver ved med at give... 

>> Læs mere

Oplevelser

Adventskoncerter 

>> Læs mere

Oplevelser

Det sker 

>> Læs mere

Oplevelser

Inspiration
til dagsture 

>> Læs mere

Oplevelser

Jul i Bruunshaab

>> Læs mere

Oplevelser

Jul på
Katedralskolen

>> Læs mere

Oplevelser

Jul på
skøjtebanen

>> Læs mere