Cykelruter på Viborg-egnen

Er du på cykelferie, tilbyder Viborg-egnen et bredt udvalg af afmærkede cykelruter i flere sværhedsgrader. Der er noget for enhver, uanset om du er til de svære cykelstier i kuperet terræn eller fortrækker en stille og rolig cykeltur, hvor pulsen ikke nødvendigvis kommer så højt op, men du til gengæld kan nyde naturen.

Blandt de lette er tre tidligere jernbanespor, der i dag er anlagt som cykelstier med fast belægning og ubetydelige stigninger og fald. Det er smukke cykelture i skøn natur, der hver har sit særlige udtryk. Alhedestien, Nørreåstien og Himmerlandsstien, én i hver sin retning ud af Viborg by.

Alhedestien
Alhedestien er den gamle jernbanerute mod Herning. Det sammenhængende stisystem mellem Viborg og Herning er ca. 49 kilometer lang og god til både vandre-, cykel- og rideture. Ruten går ud langs Koldingvej til Bækkelund og videre mod vest, hvor landskabet bliver meget fladt og udsynet langt.

Himmerlandsstien er 79 km lang. Der er adgang for cyklister, vandrere og ryttere. Stien er Danmarks længste sammenhængende rute på en tidligere banestrækning. Du har mulighed for at komme på Himmerlandsstien ved byerne, og hvor stien passerer offentlig vej. Ruten går forbi Kølsen Enge, hvor Skals Å løber ud i Hjarbæk Fjord. På den gamle jernbanebro over åen er der på den ene side et smukt vue over Hjarbæk Fjord og på den anden et kik til Skals Å’s udløb og det store vådområde op til åen.

Nørreåstien
Cykelturen på banestien mellem Viborg og Hammershøj byder på mange flotte udsigter over Nørreådalen og ind mod domkirkebyen. Du cykler 31 kilometer på den gamle banedæmning igennem fugtige områder og ud gennem den brede ådal, Nørreådalen. Undervejs kommer du igennem landsbyerne Vejrumbro, Tapdrup og Ørum. Der er anlagt flere rastepladser langs stien til pauser.

Hærvejen
Hærvejen er et yndet feriemål for både vandrere og cyklister med en bred variation af overnatningssteder, shelters, teltpladser og en række refugier (simple overnatningssteder) på ruten, så der er mulighed for at gå eller cykle hele vejen fra Padborg til den nordlige ende i hhv. Hirtshals eller Frederikshavn. Ruten krydser flere byer undervejs, hvor der er mulighed for at proviantere og få cyklen ordnet eller købe f.eks. lappegrej.

Gudenåen
Prøv en cykeltur langs det gamle pramdragerspor (Trækstien) fra Randers til Silkeborg.

Viborg Rundt rute 800
Vil du gerne holde cykelturen nede på en dagstur, kan vi anbefale cykelstien Viborg Rundt. Ruten er mærket med blå skilte med nummeret 800, så den er nem at finde vej på. Turen er på 27 km. Og en ringrute, der forbinder en række kulturelle og historiske lokaliteter i Viborg. En tur de fleste kan klare på en god sommerdag.

 

Der er mange flere gode muligheder for at tage cyklen på Viborgegnen. Bl.a. langs med Gudenåen.
Du kan se meget mere på Cyklistforbundets hjemmeside her

Du kan finde udførlige beskrivelser og kortmaterialer på Viborgegnens mange cykelruter på Viborg Kommunes hjemmeside her

 

Glæd dig til 

Sommerhaven på Hjultorvet 

Viborgs nye grønne oase midt i centrum, et rum for alle aldre.

>> Læs mere her

 

Sommersjov og oplevelser

Sommerbillet

Alle børn er inviteret med på en sommer rundt i Viborg og omegn.

>> Læs mere her

Opdag Viborg med

Viborg Guiden

Guiden til Viborg & Omegn er gratis og byder dig velkommen til Viborg med 112 sider fyldt med områdets attraktioner, Viborgs historie og meget mere.

>> Læs mere her

På tur med

Margrethe I

Oplev Viborg til søs med Margrethe I, der sejler på Viborgsøerne. 

>> Læs mere her

 

Oplev Viborg med

Viborg Toget

Hop på Folkebladstoget og kør med på en hyggelig tur gennem gågaderne og den gamle bydel. 

>> Læs mere her

Oplev...

Torvedag i
Viborg

Oplev de hyggelige torvedage i Viborg hver lørdag i perioden 27. april - 21. december.

>> Læs mere og book din stand her

Viborg Beer Walk - Rundt i byen hele året rundt

Oplevelser

Viborg Beer Walk - Rundt i byen hele året rundt

Tag på en hyggelig tur rundt i Viborg på byens barer og cafeer og få fyldt dit medbragte Beer Walk glas.
Det koster kun 100 kroner.

>> Læs mere

Viborg Gavekortet

Den perfekte gave

Giv en gave som skaber liv, jobs og oplevelser i Viborg kommune. Et gavekort til shopping og oplevelser kan benyttes flere end 140 forskellige steder.

>> Læs mere

Vær med…

Vi er Viborg –
og det er du også..

Så har du lyst til at være en del vores fællesskab, så kontakt os gerne.

>> Læs mere