Viborgs Kernefortælling

I Viborg går vi højt op i at tage godt imod vores gæster. Derfor har Viborg fået en ny kernefortælling, som kort fortæller om alt det, vi er stolte af i vores by. Formålet er med få ord at skabe en fælles fortælling om alt det fantastiske, Viborg indeholder, og som byder vores gæster velkommen i Viborg. For Viborg skal opdages og opleves.

I et år har destinationsudvalget i Vi er Viborg arbejdet med at udvikle kernefortællingen om vores by og område, som er en fantastisk og komplet pakke af historie, opdagelser og oplevelser, som vi kan være stolte af at give vores gæster. Den nye fælles fortælling om Viborg og Omegn skal være med til at give vores by og område en tydelig identitet, vække nysgerrighed og trække gæster hertil.

Lidt om kernefortællingen

I Viborgs gader kan du opleve de fortællinger om magt og storhed, om bisper og konger, der har formet Danmarks fortid. Viborg har været et centrum for kristendommen i Danmark, næsten samtlige konger fra 1027 og frem til 1660 er blevet hyldet her. Jyske lov blev proklameret her i 1242, her blev Christian d. 2 afsat, og herfra spredtes det folkelige og religiøse oprør i form af reformationen.

Viborgs natur er præget af historien fra de særegne bakkedrag, der er rester fra den sidste istid, heden med lyng, der tog over, da de første bønder fældede skoven, kalkgruberne, der blev brudt til brug for de store kirkebyggerier og Hjarbæk, der fungerede som Viborgs Havn. Besøg de mange små seværdigheder, kirker, landsbyer og rolige små oaser i landskabet.

I byen kan du lytte til orkestre på byens mange torve, de små bands på de intime steder. Du kan finde kunsten i bybilledet, og du kan opdage byens kreativitet i Domkirken, på museerne og gallerierne. Du kan smage maden på fortovscaféerne, og i de mørke kældre fortæller hver lokal øl sin historie.

Nyd de mange smukke grønne oaser og hvilerum, som byen tilbyder, inden du fortsætter på din rejse.

En fortælling der vækker nysgerrighed
Fortællingen er allerede blevet delt med over 1.000 gæster til foredrag i forbindelse med udstillingen Kongernes Forår og er nu også kommet i 20.000 guidebøger om vores dejlige område.
I løbet af sommeren vil medlemmerne af Vi er Viborg dele vores fortælling om Viborg og den smukke omegn, så den kommer til at stå endnu klarere.

Opdag Viborg - og få hele historien med.

Glæd dig til 

Sommerhaven på Hjultorvet 

Viborgs nye grønne oase midt i centrum, et rum for alle aldre.

>> Læs mere her

 

Sommersjov og oplevelser

Sommerbillet

Alle børn er inviteret med på en sommer rundt i Viborg og omegn.

>> Læs mere her

Opdag Viborg med

Viborg Guiden

Guiden til Viborg & Omegn er gratis og byder dig velkommen til Viborg med 112 sider fyldt med områdets attraktioner, Viborgs historie og meget mere.

>> Læs mere her

På tur med

Margrethe I

Oplev Viborg til søs med Margrethe I, der sejler på Viborgsøerne. 

>> Læs mere her

 

Oplev Viborg med

Viborg Toget

Hop på Folkebladstoget og kør med på en hyggelig tur gennem gågaderne og den gamle bydel. 

>> Læs mere her

Oplev...

Torvedag i
Viborg

Oplev de hyggelige torvedage i Viborg hver lørdag i perioden 27. april - 21. december.

>> Læs mere og book din stand her

Viborg Beer Walk - Rundt i byen hele året rundt

Oplevelser

Viborg Beer Walk - Rundt i byen hele året rundt

Tag på en hyggelig tur rundt i Viborg på byens barer og cafeer og få fyldt dit medbragte Beer Walk glas.
Det koster kun 100 kroner.

>> Læs mere

Viborg Gavekortet

Den perfekte gave

Giv en gave som skaber liv, jobs og oplevelser i Viborg kommune. Et gavekort til shopping og oplevelser kan benyttes flere end 140 forskellige steder.

>> Læs mere

Vær med…

Vi er Viborg –
og det er du også..

Så har du lyst til at være en del vores fællesskab, så kontakt os gerne.

>> Læs mere