Ingen jul uden dem

Hvert år støtter lokale virksomheder Jul i Viborg. De er vores julepartnere og uden dem ville oplevelserne ikke være de samme. Tusind tak til alle, der er med til at gøre en forskel. Vi er taknemmelige for hvert et bidrag.

 

Børnenes Juletorv

SPAREKASSEN DANMARK

Ikke mindre end 312.500 danske kroner er på vej fra Sparekassen Danmark Fonden Himmerland til Jul i Viborg. Denne generøse gave er specifikt øremærket til at skabe et nyt juleunivers på Hjultorvet. ”Julen i Viborg er en begivenhed, som fylder os alle med stolthed. Det er en skøn tradition, som både jeg og min familie har haft glæden af at deltage i og drage fordel af i årevis”, fortæller en smilende Dennis. Han fortsætter: ”Og det nye juleunivers på Hjultorvet er en ekstra julegave til  Viborg i år, som vi er stolte af at bidrage med”.

 

 

Den musikalske Julekalender

VESTJYSK BANK

Vestjysk Bank i Viborg er i år gået sammen med Fonden for Sparekassen Skals og har netop afleveret en meget stor check til Jul i Viborg på ikke mindre end 100.000 kr. Den er øremærket ”Den musikalske julekalender”, der i 23 dage i december fylder Nytorv med dejlig julesang og -musik. Helle Sørensen, direktør i Vi Er Viborg fortæller, at det simpelthen ikke var muligt at lave den omfangsrige musikalske julekalender med store åbnings- og afslutningskoncerter, og indimellem et væld af kor fra hele kommunen, som kommer hver dag i december op til jul uden den flotte donation fra Vestjysk Bank. 

 

Energi Viborg 

ENERGI VIBORG

Jul i Viborg og hele den fantastiske julestemning i byen er båret af rigtig mange julelys. Lige fra julemarkedet på Nytorv, de store bogstaver på Hjultorvet, guirlanderne i gågaderne, den nye hytteby ved Sct. Mathias Centret og på bygningernes facader. I år skal vi spare på energien, og derfor har vi koncentreret hele vores juleprogram på kortere tid, og reduceret antallet af tændte timer - men jul skal det være, og derfor glæder vi os ekstra meget, når vi tænder julelyset på fredag d. 2. december. Og netop julelyset kan vi takke Energi Viborg A/S for. Det er deres flotte julegave til Viborg og til Jul i Viborg. 

ENERGI VIBORG

Det lokale multiforsyningsselskab Energi Viborg støtter aktivt op om Jul i Viborg. De sørger blandt andet for mandskab og for at opstille de store eltavler, hvorfra der trækkes strøm til madboder, scene og ikke mindst de mange julelys på torvene. Og ydelsen til Jul i Viborg er helt uden beregning. En julegave til glæde for alle besøgende. Strømmen til bl.a. lys og boder kommer primært fra transformerstationen, der er placeret lige under Nytorv. Den blev etableret i forbindelse med renoveringen af Nytorv i 2016. Transformerstationen sikrer nu, at elnettet uden problemer kan klare alle de store arrangementer på Nytorv, uden at lysstyrken går ned hjemme i stuerne. De mange julelys sluger nu ikke de store mængder strøm, da det er energibesparende LED-lys, fortæller Energi Viborg.
Energi Viborg A/S er et lokalt forankret multiforsyningsselskab, der sikrer en stabil og effektiv forsyning af strøm og drikkevand samt miljøbevidst håndtering af spildevand. Derudover varetager Energi Viborg driften og vedligeholdelsen af gadelys og trafiksignaler i hele Viborg Kommune.

 

Nisseskolen

SVANERENT

Indehaver Dan Bjerregaard var ikke i tvivl, da nissernes bedste venner i Viborg bad ham være med. ”Nisseskolen er en fantastisk oplevelse for børnene. Jeg har selv haft et barn med på Nisseskole, og at opleve den glæde det giver børnene er med til at bringe minder tilbage fra dengang, vi selv var børn,” siger Dan Bjerregaard. Han fortæller, at Svanerent har valgt at bakke op om Jul i Viborg, fordi det er en fantastisk event, der går rigtigt godt i spænd med Svanerents værdier. Virksomheden vil gerne tage ansvar – også for sit lokalområde – og med Jul i Viborg kan man være med til at give noget tilbage til byen.

 

Revas 

REVAS

Gennem næsten 30 år har REVAS stået for indsamling, håndtering og bortskaffelse af affald fra private husstande, virksomheder og institutioner i det område, som i dag udgør Viborg Kommune. Pia Vejling, som er Teamleder, adm. drift og kommunikation, fortæller, at i REVAS lægger man stor vægt på at dele deres viden om nutidens og fremtidens affald, genbrug osv. med kommunens borgere (både børn og voksne), virksomheder, foreninger m.v. Det sker f.eks. ved besøg i børnehaver, undervisning af skoleklasser m.m. Derfor er de også med når Jul i Viborg skydes i gang, for REVAS stiller gratis affalds-sorteringscontainere til rådighed på Nytorv. Pia Vejling udtaler, at vi gerne vil påvirke borgerne til også at affaldssortere når man er i det offentlige rum. Flere gange i ugen tømmes containerne og køres til genbrug, og Pia fortsætter: Vi er så så stolte over Jul i Viborg og det store julemarked – det vil vi meget gerne støtte op om.

 

Skyliner på julemarkedet 

AC GROUP

Viborgs første højhus, Stillingsgaard, står majestætisk på Nytorv i Viborg, og dets historiske betydning binder ejeren, Claus Christensen, koncerndirektør i AC Group, sammen med Jul i Viborg. ”Stillingsgaard er en fortryllende bygning på Viborgs mest charmerende juletorv, og derfor støtter vi varmt op om Jul i Viborg og det fantastiske gode arbejde”, fortæller Claus og fortsætter; ”det er vigtigt, at byen er tiltrækkende i december. Alt skal bare se bragende godt, da det genererer kundetrafik i midtbyen”.

 

BACH GRUPPEN

Bach Gruppen er en stor del af Viborg, og derfor vil vi selvfølgelig også rigtig gerne støtte op om Jul i Viborg. Det gør vi ved at bidrage økonomisk til de flotte kupler på Nytorv og ved sætte lys på rigtig mange af de bygninger, vi ejer inde i midtbyen af Viborg", siger Lene Christensen og kalder Viborg for en rigtig juleby.

NYTORV 11

”Jeg føler mig som en del af denne julefamilie på Nytorv. Det er en fælles indsats, hvor vi løfter i flok for vores by. Og i bytte for vores indsats får vi en overflod af glæde tilbage. Nisserne, julesang og musik, og de juleglade mennesker skaber en eventyrlig atmosfære, der omslutter torvet”, smiler Ann Britt. Og der, midt i det festlige mylder på Nytorv, og som en medspiller i Jul i Viborgs ballet, står Ann Britt selv klar med en bod, der bugner af fristende flæskestegsburgere.

GAMMELTORV EJENDOMME

”Viborg er en smuk gammel by, og vi vil gerne være med til at gøre den endnu smukkere”, indleder Frank Brøndum fra Gammeltorv Ejendomme. ”Julen er hjerternes fest, og netop i julen tager Viborg sig endnu smukkere ud end ellers. Da vi selv hører til i en gammel, smuk og historisk bygning, stråler her naturligvis også med julelys på facaderne”.

LOOP

”Vi støtter op om Jul i Viborg, fordi det er et imponerende arrangement Vi er Viborg har skabt. Det fremhæver virkelig byen på en fortryllende måde, og Viborg er bare uovertruffen i juletidens skønhed. Dette ønsker vi naturligvis at bidrage til,” siger Sven Nørlund Christensen.

VIBORG BOLIG- OG ERHVERSUDLEJNING

Julens fortryllende magi i det pulserende hjerte af Viborg og de mange begivenheder vækker begejstring hos Jacob Skyum, ejendomschef hos Viborg Bolig- og Erhvervsudlejning. ”En ægte Viborg-jul omfatter alle arrangementerne, skyliner på Nytorv, boderne og koncerterne på byens torve. Der gøres en stor indsats for at skabe Viborgs gode liv”, udtrykker Jacob med eftertryk.

VIBORG INNOVATION FOND

Viborg Innovations Fond tog sammen med Viborg Kommune det første skridt mod at skabe en imponerende overdækning på Nytorv, som kaldes en Skyliner. Formanden for fonden, Hans Erik Lund, deler historien bag dette eventyr. ”Det krævede noget helt unikt for at skabe en ekstraordinær oplevelse. Vi ønskede sammen at forvandle det nyrenoverede Nytorv til byens nye samlingssted, og det endte så med, at byfesten blev til Snapsting og Jul i Viborg kom til efter nogle år” fortæller Hans Erik Lund.

VIBORG KOMMUNE

”I juletiden præsenterer Viborg sig for borgere og gæster på en helt fantastisk smuk og fortryllende måde. Jul i Viborg er sammenflettet af en rød tråd, der giver byen et enestående udtryk. Det hele emmer af kvalitet og besidder en lækker æstetik, der er yderst smagfuld”, udtaler Lars Stentoft, direktør for Kultur og Udvikling i Viborg Kommune. ”Viborg Kommune udtrykker stor begejstring for Jul i Viborg, da det udgør en helt enestående ramme for sociale sammenkomster med familie og venner – en vision, som kommunen også stræber efter med andre arrangementer”, forklarer Lars Stentoft.

  

Viborg Ambassadørerne

 

VIBORG AMBASSADØRERNE

I kølvandet på corona pandemien satte Niels Ole Pedersen fra Viborg gang i en ny tradition med gratis koncerter i midtbyen. Hans initiativ førte til et officielt partnerskab mellem Viborg Kultur og Idræts Fond, Viborg Kommune og Vi er Viborg, der nu samarbejder om fire store begivenheder: Jul i Viborg, Snapsting, Nordic Lake Festival og ikke at forglemme, de gratis midtbykoncerter.

Oplevelser 

Danmarks smukkeste juleudstilling 

En blomsterkunstner og flere end 100 frivillige skaber i 2023 Danmarks Smukkeste Julestilling i Viborg – på Det Gamle Rådhus i Domkirkekvarteret.

>> Læs mere

Oplevelser 

Årets juleby
2023

Den brede lokale opbakning til Jul i Viborg resulterer i at Viborg er blevet udnævnt til ”Årets Juleby 2023”.

>> Læs mere

Oplevelser

Velkommen
til Jul i
Viborg 

I Viborg elsker vi jul. Og i år glæder vi os ekstra meget, da Viborg er blevet udnævnt til Årets Juleby 2023.

>> Læs mere

Juleaviser

Læs om Viborg - Årets Juleby 2023. Få et indblik i alle de spændende oplevelser vi gerne vil dele med dig og din familie i december.

Juleavis 29.11.2023

Juleavis 31.10.2023

Julebrochure

Oplevelser

Julemarked på Nytorv

Har du lyst til at opleve jul på den virkelig hyggelige måde, så besøg Årets Juleby 2023 - Viborg.
Julemarkedet på Nytorv har åbent fra den 1. december - 23 december. 

>> Læs mere

Oplevelser

Julehytteby

Vi glæder os til at byde velkommen til julehyttebyen den 1. december - 23. december. 

>> Læs mere

Oplevelser

Englehaven

Gå på opdagelse mellem de smukke engle i Skovgaard Museets Englehave.

>> Læs mere

 

Oplevelser

Jul på Hjultorvet

Stor nyhed fra Årets Juleby - Viborg! I år er noget helt særligt på vej til Hjultorvet - Børnenes Torv. 

>> Læs mere

For børn

Mød
Julemanden

Ingen jul i Viborg uden besøg fra det kolde nord. 

>> Læs mere

For børn

Nissepas 

Jul i Viborg er noget helt særligt for både store og små nisser.

>> Læs mere

Oplevelser

Årets juleparade 

Ingen jul uden traditioner og en fast tradition til Jul i Viborg er, at hele Danmarks Juleby for alvor åbnes af Julemanden og borgmesteren i front i en festlig juleparade. 

>> Læs mere

Oplevelser

Byvandringer 

Oplev Årets Juleby på en hyggelig gåtur gennem byen.

>> Læs mere

Oplevelser

Viborgs 
Musikalske 
Julekalender

Fællessang, julestemning og musikalske oplevelser alle dage frem til jul.

>> Læs mere

Oplevelser

Ønskehjertet - en god jul for alle børn. 

Skab et minde og glæd et barn i julen. 

>> Læs mere

Oplevelser

Julefreden 

Kom og hør Viborgs nye julekalender. Vi læser højt hver dag kl. 16.00 – 16.15. 

>> Læs mere

Oplevelser 

Viborg
Domkirke

Oplev stemningen i Viborgs smukke vartegn i december. 

>> Læs mere

Book en oplevelse

Nisseskolen 

Nisseskolen uddannede i år over 370 Nissehjælpere af 1. grad...

>> Læs mere

Juleshopping

Julesweater

Vi er Viborg har fået den flotte Viborg julesweater lavet i 100% bomuld.  

>> Læs mere

Oplevelser

Viborgkalenderen

Julekalenderen der bliver ved med at give... 

>> Læs mere

Oplevelser

Adventskoncerter 

>> Læs mere

Oplevelser

Det sker 

>> Læs mere

Oplevelser

Inspiration
til dagsture 

>> Læs mere

Oplevelser

Jul i Bruunshaab

>> Læs mere

Oplevelser

Jul på
Katedralskolen

>> Læs mere

Oplevelser

Jul på
skøjtebanen

>> Læs mere