Jul i Viborg – hele Danmarks juleby

Jul i Viborg har siden gammel tid trukket både borgere og gæster langvejs fra til byen midt i Jylland.
Handel, stemning og fællesskaber går hånd i hånd under mottoet: Jul som i gamle dage – bare bedre.
Siden 2017 har julestemningen nået nye højder med et julemarked som ingen andre.
Med det fantastiske overdækkede julemarked på Nytorv som en lysende stjerne, spreder julestemningen sig i den gamle domkirkeby.
Byen er klædt i tusindvis af julelys og de gamle gader oser af julestemning med de mange specialbutikker, der hjælper dig i mål med både gaveindkøb og den smukkeste indpakning.

Glæd jer til julehygge for store og små

Eventkalender

Jul i Viborg

Jul som i gamle dage, bare bedre.

Nissebyen Viborg

Nisser elsker jul, ligesom vi mennesker gør og derfor er de ekstra aktive i december. De pibler frem og finder på sjove, magiske og hyggelige ting - og det kan du opleve sammen med din familie.

Ingen jul uden jer

Jul i Viborg 2020 var skabt i samarbejde med en masse lokale ildsjæle. Se hvem der var med til at skabe Jul i Viborg 2020 her.

Viborgs hyggelige juletorve

Julen er spredt ud i hele Viborgs midtby. Se en beskrivelse af de hyggelige juletorve her.

En eventyrlig juleoplevelse

I december forvandler Skovgaard Museet i samarbejde med besøgende sin smukke museumshave til ENGLEHAVEN. Haven symboliserer alle dem, som vi savner juleaften.

Jul i Viborg for turoperatører og grupper

I Viborg elsker vi jul. Ja, vi drømmer faktisk om at Viborg skal være hele Danmarks juleby – og vi er godt på vej. På bare 3 år er oplevelsen blevet så populær at gæster fra hele Danmark og vores nabolande strømmer til for at opleve en hel by, der er udsmykket med tusinder af smukke lys på de gamle bygninger, nisser, julespecialiteter og en helt unik bymidte med butikker, der oser af ægte nordisk julestemning. Vi glæder os til at give jer en juleoplevelse I aldrig glemmer.

Vil du være med?

Jul i Viborg, er meget mere end bare en smuk tradition. Det er unikke oplevelser vi glæder os til fordi vi skaber det sammen.
Vil du være med?

Bag om Jul i Viborg

Indsatte fletter stjerner

Under det store juletræ på Nytorv kan du købe julestjerner lavet af indsatte. En del af overskuddet fra de flotte og bæredygtige julestjerner går til de indsatte, så de kan købe ting til sig selv og deres nærmeste i julen. Køber du en stjerne, så støtter du også Jul i Viborg. Se Mette forklare, hvilken betydning stjernerne har for de indsatte.

Drillenissen

Til Jul i Viborg kan man opleve drillenisser rundt omkring i gader og stræder. En af drillenesserne hedder Lars og han er som frivillig med til at facilitere den hyggelige julestemning blandt både store og små i hele december. I videoen kan du møde Lars og høre mere om hans opgaver.

Nisseskole

Julen er ekstra magisk for børnene. Få et indblik i hvordan viborgensiske børn bliver uddannet nissehjælpere på det gamle museum, så de fremover kan hjælpe nisserne med at skabe julestemning og forberede sig på julen.