Glædelig Jul og Godt nytår – på gensyn i 2022

Har du lyst til at opleve jul på den virkelig hyggelige måde?
Så kom til Jul i Viborg og mærk den særlige stemning, der spreder sig ud i alle gader og butikker.

Vi har pyntet hele byen og skabt måske Danmarks hyggeligste Juleby til dig og din familie.

Du inviteres til at opleve alle de lokale ildsjæle, der hver dag gør sig umage for at skabe lækkerier, stemning og nye oplevelser – i hele Danmarks Juleby

Fristet? Se mere og planlæg turen her.
25. NOVEMBER – 23. DECEMBER 2022

Julehygge for store og små

Eventkalender

Julen er hjerternes fest

Julen er drevet af en frivillig forening og støttet af erhvervslivet, Viborg kommune - og ja, dig.
Har du, ligesom så mange andre, lyst til at støtte op om julen i byen og Viborg julelys, så køb et virtuelt julehjerte.
Du bestemmer selv beløbet og betaler via mobilpay.
Når vi modtager din indbetaling, får du tilsendt et virtuelt julehjerte, som Vores Bager på julemarkedet gerne ombytter til et lækkert honninghjerte.
-
STØT MOBILEPAY 30 32 11
Hjertelig tak for opbakningen.

Julemarked på Nytorv

Få pulsen ned og julestemningen op med stemningsfulde oplevelser under de tusindvis af julelys på Nytorv. 26. november – 23. december

Nissebyen Viborg

Nisser elsker jul, ligesom vi mennesker gør og derfor er de ekstra aktive i december. De pibler frem og finder på sjove, magiske og hyggelige ting - og det kan du opleve sammen med din familie.

Fællesskaber og magiske øjeblikke - hver dag

Hele Danmarks Juleby inviterer til fællesskaber og uformglemmelige oplevelser i hele december. Gå eksempelvis på opdagelse med det magiske Nissepas, oplev den eventyrlige Englehave, Julemarkedet på Nytorv, Den musikalske Julekalender, Nisseskolen, skoven i byen, Juleparaden, drillenisserne og alle butikkerne, der står klar med julegaveideer til store og små.

Spændende steder

Domkirkebyen har et væld af hyggelige torve og spændende steder. Klik her og bliv inspireret til en dag eller flere..

Samarbejdspartnere

Jul i Viborg er meget mere end en tradition.
Det er unikke oplevelser vi glæder os til fordi vi skaber dem sammen. Vil du være synlig lige der hvor de fleste børn og voksne nyder den gode stemning eller vær med til at sprede god stemning i hele byen. Se hvem der gør Jul i Viborg muligt

Julefilm fra Viborg

I Viborg gør vi alt hvad vi kan for at være Danmarks hyggeligste juleby. Blandt andet er der optaget en række julefilm her på egnen.

Bag om Jul i Viborg

Jul i Viborg skabes i et tæt samarbejde mellem mange forskellige ildsjæle. Læs mere om nogle af dem her.

Sikkerhedsnisserne

Når du går en tur gennem byen i december, kan du med stor sandsynlighed møde Ove eller Jan. De sørger for at alt forløber, som det skal og at alle sikkerhedsforanstaltninger overholdes. De sørger desuden for at alle julelysene oplyser Viborgs hyggelige gader.

Hyggedesignernissen

Har du lagt mærke til stemningen, når du besøger Viborgs gågader i december? Med sit kreative sind og sine gode idéer til konceptudvikling og indretning af byen i julen, formår Lasse at skabe en fantastisk julestemning for både børn og voksne.

Kulturnissen

Anders er Viborgs kulturnisse, er aktiv året rundt og til jul står han blandt andet for gratis byvandringer i børnehøjde og den helt særlige Viborg Julebeer Walk, som du kan reservere billet til i vores webshop.

Indsatte fletter stjerner

Under det store juletræ på Nytorv kan du købe julestjerner lavet af indsatte. En del af overskuddet fra de flotte og bæredygtige julestjerner går til de indsatte, så de kan købe ting til sig selv og deres nærmeste i julen. Køber du en stjerne, så støtter du også Jul i Viborg. Se Mette forklare, hvilken betydning stjernerne har for de indsatte.

Drillenissen

Til Jul i Viborg kan man opleve drillenisser rundt omkring i gader og stræder. En af drillenesserne hedder Lars og han er som frivillig med til at facilitere den hyggelige julestemning blandt både store og små i hele december. I videoen kan du møde Lars og høre mere om hans opgaver.

Nisseskole

Julen er ekstra magisk for børnene. Få et indblik i hvordan viborgensiske børn bliver uddannet nissehjælpere på det gamle museum, så de fremover kan hjælpe nisserne med at skabe julestemning og forberede sig på julen.