Julen er så småt på hæld og endnu engang har Jul i Viborg været en stor succes, selvom året har været lidt specielt. Julemanden og drillenisserne har været på spil rundt i byen og gjort en stor indsats for at julestemningen har kunnet sprede sig blandt de besøgende. Her på siden kan du få et overblik over julens aktiviteter. Holdet bag Jul i Viborg har hvert år store ambitioner for Jul i Viborg – og du kan allerede nu glæde dig til næste år.

Glæd jer til julehygge for store og små

Eventkalender

Jul i Viborg

Jul som i gamle dage, bare bedre.

Julemandens Datter 2

AFLYST: Hovedbiblioteket i Viborg udstiller de fantasifulde og flotte rekvisitter fra filmen.

Nissebyen Viborg

Nisser elsker jul, ligesom vi mennesker gør og derfor er de ekstra aktive i december. De pibler frem og finder på sjove, magiske og hyggelige ting - og det kan du opleve sammen med din familie.

Jul i Viborg 2020-avisen

Gå på opdagelse i vores smukke juleby hjemme fra sofaen med 'Jul i Viborg'-avisen. Læn dig godt tilbage, klik på linket og slå op i 'Jul i Viborg 2020', der også udkommer som indstik i Viborg Nyt.

Ingen jul uden jer

Jul i Viborg er skabt i samarbejde med en masse lokale ildsjæle. Se hvem der er med til at skabe Jul i Viborg her.

Viborgs hyggelige juletorve

I år spredes julen til hele Viborgs midtby. Se en beskrivelse af de hyggelige juletorve her.

Shop online hos dine lokale favoritbutikker

Det er trygt at shoppe i Viborgs gågader, men nogle gange er det nemmere at tage den hurtige løsning – at shoppe online. Vi bliver så glade, når du gør det i dine lokale favoritbutikker. Det er med til at gøre en forskel, skabe jobs til nogen du kender og liv i den by, hvor du bor.

En eventyrlig juleoplevelse

I december forvandler Skovgaard Museet i samarbejde med besøgende sin smukke museumshave til ENGLEHAVEN. Haven skal symbolisere alle dem, som vi savner juleaften – kom ned og lav en engel for én du savner og har med dig i hjertet.

I kan trygt besøge Viborgs gågader i december…

I år gennemfører vi en række juleaktiviteter under de gældende retningslinjer, så vi overholder myndighedernes anbefalinger. I butikkerne i Viborgs hyggelige midtby er der plads til at holde afstand, håndsprit til rådighed og krav om mundbind. Dette er for at sikre en god og sikker oplevelse for alle. For god ordens skyld anbefaler vi alle vores gæster at downloade SmitteStop-appen, så eventuelle smittekæder kan stoppes. Derudover opfordres der til at overholde afstandskravene og at blive hjemme, hvis man har symptomer. Der tages højde for eventuelle aflysninger.

Hos Vi er Viborg gør vi alt hvad vi kan for at skabe de bedst mulige rammer, så vi alle kan få nogle gode oplevelser i trygge omgivelser.
I kan trygt besøge butikkerne i Viborgs hyggelige gågadesystem i december, og vi glæder os til at byde jer velkommen.

Bag om Jul i Viborg

Indsatte fletter stjerner

Under det store juletræ på Nytorv kan du købe julestjerner lavet af indsatte. En del af overskuddet fra de flotte og bæredygtige julestjerner går til de indsatte, så de kan købe ting til sig selv og deres nærmeste i julen. Køber du en stjerne, så støtter du også Jul i Viborg. Se Mette forklare, hvilken betydning stjernerne har for de indsatte.

Drillenissen

Til Jul i Viborg kan man opleve drillenisser rundt omkring i gader og stræder. En af drillenesserne hedder Lars og han er som frivillig med til at facilitere den hyggelige julestemning blandt både store og små i hele december. I videoen kan du møde Lars og høre mere om hans opgaver.

Nisseskole

Julen er ekstra magisk for børnene. Få et indblik i hvordan viborgensiske børn bliver uddannet nissehjælpere på det gamle museum, så de fremover kan hjælpe nisserne med at skabe julestemning og forberede sig på julen.