Temadag om Fødevarer – Danmark for Målene

Kom til spændende temadag i Sct. Mathias Port fredag 21. juni kl. 14.00 – 18.00

Danmark for Målene, der er en landsdækkende oplysningskampagne med formålet at give danskerne et større kendskab til FN’s 17 verdensmål, rejser rundt til 48 danske byer henover sommeren. Fredag 21. maj er de igen i Viborg, denne gang med emnet Fødevarer.

Fra ca. kl. 14.00 vil Sct. Mathias Port være omdannet til en markedsplads af viden, hvor 7 pavilloner, foruden en scenevogn vil give alle interesserede en mulighed for at blive meget klogere på fødevarer i Danmark, anno 2019.

Temadagens kendte foredragsholder er Anne Hjernøe, kendt TV-kok og kogebogsforfatter. Anne Hjernøe har det meste af sit liv arbejdet med mad på alle niveauer. Hun har udgivet et hav af kogebøger om blandt andet børnemad, syltning, kryddersnaps, tapas, mad mod kræft, salater, grøn mad, krydret mad og så alle de velkendte små retter fra hele verden. Hun har lavet tv fra Frilandshaven, sit eget køkken, samt fra Spanien, New York og det smukke danske sommerland, hvor både de Danske Badehoteller, Danske Slotte og Danske Øer har været på programmet. De seneste år har hun sammen med tv-journalisten Anders Agger, rejst verden rundt for at finde danske vinkler på de store emner, som valget i USA og Brexit.

På scenen i Sct. Mathias Port vil hun fortælle om, hvordan man smagsoptimerer sit måltid ved hjælp af de 5 grundsmage. Om at tænke lokalt og bruge sæsonens råvarer, så du bliver både sundere og mættere. Det hele bliver tilsat en smule økologi, et strejf af hvordan du undgår madspild og en knivspids røverhistorier, fra de seneste tv-produktioner i Mellemøsten.

Temadagen er den 3. af de seks, der kommer til Viborg henover sommeren. Næste gang Danmark for Målene gæster Viborg er fredag 9. aug, hvor emnet er Emballage som ressource, og gæsten hedder Kathrine Bille.