Fællesskaber og magiske øjeblikke – hver dag

Hele Danmarks Juleby inviterer til fællesskaber og uforglemmelige oplevelser i hele december. Gå eksempelvis på opdagelse med det magiske Nissepas, oplev den eventyrlige Englehave, Julemarkedet på Nytorv, Den musikalske Julekalender, Nisseskolen, skoven i byen, Juleparaden, drillenisserne og alle butikkerne, der står klar med julegaveideer til store og små.

Julehygge for store og små

Eventkalender

Den officielle åbning

Ingen jul uden traditioner – og en fast tradition til Jul i Viborg er, at hele Danmarks Juleby officielt åbnes den sidste fredag i november. Tag hele familien med og oplev julestemningen i den store juleparade, når Julemanden og borgmester Ulrik Wilbek tænder lysene på Hjultorvet og Nytorv.

Animation på Det gamle Museum

Traditionen tro pynter julegrisene Grisse & Basse til jul på facaden af det gamle Viborg Museum på Hjultorvet. De to grise har gjort sig umage med at udsmykke den smukke bygning. Men da en iskold julestorm lægger vejen forbi torvet, fryser al pynten til is og går i stykker – julehyggen er fuldstændigt spoleret! Mon de to grise når at pynte op igen og redde julen?

Familiedag på Nytorv

Under det store juletræ på Nytorv spredes julestemningen ud til store og små, når der anden søndag i advent, 5. december afholdes årets “Jul i Viborg – Familiedag”. Her kan du opleve nisser, sang, julesalg, julebanko og ikke mindst, den bedste julestemning og julehygge, som Viborg kan byde på.

Viborgs musikalske Julekalender

Fællessang, julestemning og musikalske oplevelser alle dage frem til jul
28 oplevelser, én hver dag, opført på Julemarkedet på Nytorv. 16 forskellige kor, 5 berømtheder, en håndfuld morgensang, lidt trutteri og masser af sjov for børnene. Det er Viborgs helt egen julekalender, som Viborgs ildsjæle skaber sammen. Snyd ikke dig selv for dette juleeventyr!

Drillenisserne

Det er de utroligste ting, de kan finde på, og man ved aldrig, hvor de er. Så hold godt øje med dem. De glæder sig – som enhver nisse jo gør til jul. Vi håber, at de er i byen: 26. nov. kl. 16 - 19, 27. nov, 4-5 dec., 11-12. dec. og 18-19. dec. kl. 11.00-14.00

Ho ho ho... Mød Julemanden

I december kan du møde Julemanden på julemarkedet på Nytorv og i Sct. Mathias Centret.

Syng julen ind med...

Julemarkedet på Nytorv får spændende gæster i stolen på den lille scene:
Lørdag 11. december kl. 15.00 Søren Pape Poulsen.
Søndag 19. december kl. 15.00 Anelise fra Den store Bagedyst

Kreative workshops

Kreative workshops er for dig, der gerne vil have et pusterum fra dagens travlhed. Her har vi tid til fordybelse, grin, hygge, og sammen skaber vi smukke juleminder. Her kan du være kreativ, hygge, lave julegaver og julepynt i magiske omgivelser på Nisseskolen på Nytorv. Måske det faktisk bliver i år, du får lavet hjemmelavet julepynt eller sendt det personlige julekort, du har drømt om i årevis?

Glædelig Juleafslutning

Årets hyggeligste og måske mest stemningsfulde juleafslutning torsdag den 23. dec. kl. 17 - 18.
Jul i Viborg slutter igen i år med et brag når solist Marie Carmen Koppel, sammen med det dygtige lokale kor VoxBox, giver en fælles julekoncert på julemarkedet på Nytorv

Juleture for store og små

Oplev hele Danmarks Juleby – byvandringer og ture i byen for store og små

En eventyrlig juleoplevelse

I december forvandler Skovgaard Museet i samarbejde med besøgende sin smukke museumshave til ENGLEHAVEN. Haven symboliserer alle dem, som vi savner juleaften.

Julemarked på Nytorv

Få pulsen ned og julestemningen op med stemningsfulde oplevelser under de tusindvis af julelys på Nytorv. 26. november – 23. december

Jul i Viborg for turoperatører og grupper

I Viborg elsker vi jul. Ja, vi drømmer faktisk om at Viborg skal være hele Danmarks juleby – og vi er godt på vej. På bare 3 år er oplevelsen blevet så populær at gæster fra hele Danmark og vores nabolande strømmer til for at opleve en hel by, der er udsmykket med tusinder af smukke lys på de gamle bygninger, nisser, julespecialiteter og en helt unik bymidte med butikker, der oser af ægte nordisk julestemning.