Nye Jazz-salmer med Mads Granum Kvintet

Med favnen fuld af kærlighedJazzpianist Mads Granum har komponeret ti nye jazzsalmer til sit fjerde album “Med favnen fuld af kærlighed”, som blev lanceret på Youtube i efteråret 2017. Her opnåede de på få måneder mere end 100.000 visninger. Nu kan jazzsalmerne opleves live ved koncerten i Houlkær Kirke.

Albummets nykomponerede jazzsalmer er med tekster af nogle af Danmarks bedste salmedigtere i nyere tid: Johannes Møllehave, Lisbeth Smedegaard Andersen, Holger Lissner, Hans Anker Jørgensen, Iben Krogsdal, Christiane Gammeltoft-Hansen, Johannes Jørgensen og Simon Grotrian.

Mads Granum har med sine fortolkninger af salmer opnået en opsigtsvækkende niche-succes som jazzmusiker og har de seneste 14 år turneret flittigt med sin kvartet. Evnerne inden for rytmisk musik og jazz har sammen med hans særegne salmeforståelse ført ham til en position som en af landets betydeligste inden for sin genre. Det er blevet til flere hundrede velbesøgte koncerter i danske og udenlandske kirker, hvor anmeldelserne er entydige: ”Aldeles levende og elegant”, skriver Berlingske. ”Det syder og swinger” og ”Fremragende udført” lyder det fra organisterne i henholdsvis Organist.org og Organistbladet.

Foruden jazzklaver spiller Mads Granum rytmisk kirkeorgel. Hans jazz-orgelstykker er blevet spillet i USA, Australien, New Zealand og Europa. Det omfattende cv inkluderer desuden kapelmester-job for Thomas Eje, keyboardspiller i Glæsels Orkester for Linie 3 og meget andet. I 2019 gav han koncert i Rusland tæt ved Uralbjergene til verdens eneste Jazz and pipeorgan Festival.

Mads Granum Kvintet
Regitze Glenthøj – vokal
Mads Hansen – saxofon
Mads Granum – piano
Thomas Ovesen – kontrabas
Ricco Victor – trommer og percussion