Scarlatti-projekt med Musica Ficta

Musica Ficta møder festivalen med deres Scarlatti-projekt sammen med accordionisten Bjarke Mogensen.
Et drøngodt program, med Domenico Scarlattis store 10-stemmige Stabat Mater i centrum, et festligt Te deum og dertil udvalgte sonater, som Bjarke virtuost fremfører på accordeon flettet ind i messe-satser i renæssancestil.

MUSICA FICTA
Den tidlige europæiske vokalmusik er Musica Fictas speciale. Ensemblet griber tilbage til en tid, hvor kammermusikken først og fremmest blev skrevet for den menneskelige stemme – tilbage til polyfoniens og de fem-, seks-, ja helt op til ti-stemmige madrigalers tidsalder. Det er ikke kormusik, men kammermusik, hvor stemmerne mødes som selvstændige solostemmer. Ensemblet er hermed pioner inden for tidlig musik, og dets signatur er den fleksible, virtuose ensemblesang.

Musica Ficta søger altid en forståelse af musikken i den historiske sammenhæng og at fastholde et musikhistorisk tema. Således er hver koncert en rejse ind i en tid, en epoke eller en kunstner-personlighed.

Formidlingen af den kultur- og musikhistoriske kontekst varetages med lune af ensemblets dirigent Bo Holten. Han er anerkendt både som dirigent og komponist. I 1979 stiftede han Ars Nova, som han dirigerede frem til 1996. Herefter stiftede han Musica Ficta, som han har dirigeret lige siden.

BO HOLTEN
Bo Holten har tidligere været kordirigent ved bl.a. BBC Singers, det Svenske Radiokor, Nederlands Kamerkoor, det Flamske Radiokor og National Choir of Ireland. Gennem de sidste 30 år har Bo Holten været en drivende kraft i den internationale bevægelse for tidlig musik

BJARKE MOGENSEN
Accordeonisten Bjarke Mogensen har, siden han som 13-årig debuterede som solist med Münchner Symfonikerne, markeret sig som en af Danmarks fremtrædende solister med solokoncerter i berømte koncertsale fra Carnegie Hall, USA til Kreml i Rusland. En alsidig musiker, hvis udtrykspalet spænder vidt helt fra egne kompositioner til barok, folkemusik og avantgarde.