Kirkelige og verdslige sange med Konservatoriets Pigekor, Esbjerg

Koncerten med Konservatoriets Pigekor Esbjerg byder ved denne koncert på dejlig og afvekslende musik med en stor spændvidde i tid og genrer. Koret synger både kirkelige og verdslige sange. 

De kirkelige sange omfatter værker af J.G. Rheinberger, Maurice Duruflé, Sø­ren Møller og C.E.F. Weyse. De danske salmer og sange er af Niels V. Gade, Carl Nielsen, Søren Birch og Matti Borg, mens det verdslige repertoire er repræsenteret ved Michael Bojesen og Agnes Obel samt folkesange. 

Konservatoriets Pigekor Esbjerg er etableret i 1983 og tæller ca. 50 piger i alderen 12-20 år. En gang ugentligt mødes pigerne til korprøve på konservatoriet og er her en del af stedets miljø. Det har medført forskelligartede og spændende samarbejder med studerende og lærere og virket både motiverende og stimulerende for korets udvikling.

Koret er ambitiøst og synger på et højt kunstnerisk niveau, hvilket er påskønnet med de meget flotte resultater, der er opnået ved  adskillige internationale konkurrencer. Pigerne har desuden sunget koncerter i en lang række europæiske lande, USA, Canada, Syd-Korea, Kina, Uruguay, Vestafrika og Sydafrika. Dertil kommer medvirken i radio- og tvudsendelser udgivelse af seks cd-indspilninger og medvirken på yderligere fem cd-udgivelser.

Korets dirigent er Lone Gislinge. Hun er docent ved Vestjysk Musikkonservatorium, og underviser i fagene hørelære og børnekorledelse. Siden 1990 har hun desuden været dirigent for Treenighedskirkens Drengekor. Lone Gislinge er ofte instruktør ved korstævner samt ved kurser for korledere.