Image Alt

Julemandens Datter 2

Julemandens Datter 2

Lucia er den første pige nogensinde på Den Internationale Julemandsskole. Midt i de travle juleforberedelser bliver Kong Vinters magiske krystal stjålet, og nu er selve julen i fare for alle verdens børn.
Lucias bedste ven, Oscar, kommer under mistanke for tyveriet, og Lucia er den eneste der tror på hans uskyld. Under jagten på den rigtige tyv opdager Lucia og Oscar et hemmeligt broderskab, der ønsker at slukke julens hjerte for evigt. Nu er det op til de to bedste venner at finde krystallen og sikre, at det alligevel bliver jul. Filmen er en hæsblæsende fortælling om venskab og retfærdighed og om at være modig, snu og stædig for sin bedste ven.

Hovedbiblioteket i Viborg

På Hovedbiblioteket i Viborg kunne du komme helt tæt på filmens univers - snuppe en ”selfie” i julemandens kane trukket af de store rensdyr, gå en tur på den store bro i Vinterlandet og finde den hemmelige dør i urmagerens værksted. Der var garanti for julestemningen indfandt sig!
På din opdagelse i urmagerens værksted kunne du kigge ind i det store bornholmerur som Lucia og Oscar gør i filmen. Kunne du også gå igennem uret? I julemandens kane kunne du tage årets familiefoto og vinke til julemandens rensdyr med de store gevirer. Vinterlandskabet spiller en stor rolle i julefilmen og danner ramme om juleudstillingen med de smukke bjerglandskaber. Man kunne komme helt tæt på den betydningsfulde lyseblå krystal, som børnene jagter i filmen. Man kunne også opleve de specialsyede julekostumer fra filmen og se en bid af filmen på biblioteket.

Filmudstillingen

Hovedbiblioteket åbnede udstillingen i Viborg torsdag d. 5. november kl. 15.30, og blev pakket ned i slutningen af december 2020.

Se traileren til Julemandens Datter 2 - Jagten på Kong Vinters krystal her