Image Alt

Julefilm optaget på Viborg-egnen

I Viborg gør vi alt hvad vi kan for at være Danmarks hyggeligste juleby. Blandt andet er der optaget en række julefilm her på egnen, og der er flere på vej.
Kom i julestemning sammen med Emma og Julemanden eller Julemandens datter, på deres rejse rundt i Viborg.

Filmene er bl.a. optaget i/på en gammel Vestas lagerhal, Viborg Katedralskole, den gamle Vestre Landsret, Viborg Teater, Sortebrødre Kirke, Mønsted Kalkgruber,
hele Viborgs julemarked på Nytorv og meget mere.

Emma & Julemanden – Jagten på Elverdronningens hjerte

Det startede i 2015, hvor der var premiere på “Emma & Julemanden – Jagten på Elverdronningens hjerte”. I filmen møder vi Emma, som elsker eventyrlige væsner. Da hun møder selveste Julemanden Nicolas (Lars Hjortshøj) og hans kone Julie (Camilla Bendix), bliver det begyndelsen på en hæsblæsende rejse ind i Elverriget. Sammen skal de nemlig redde Nicolas og Julies nyfødte datter fra den forbitrede Elverdronning, som har forbudt kærlighed i Elverriget.

Julemandens Datter

Tre år efter, i 2018, er der premiere på “Julemandens Datter”. Oppe i Grønland bor den 12-årige Lucia (Ella Testa Kusk) med sin mor Claudia (Mia Lyhne) og sin far Julius (Martin Buch), bedre kendt som julemanden. Lucia går på den internationale julemandsskole og vil så gerne være julemand. Det må hun bare ikke, for det er kun drenge, der får lov til at gå i julemandsklassen. Det synes Lucia er uretfærdigt, men hendes far Julius synes, hun skal følge traditionerne og blive som sin mor. Da Lucia fortsat protesterer, giver Julemandsskolen hende én chance for at bevise, at hun kan være en lige så god julemandselev som drengene.

Julemandens Datter 2 – Jagten på Kong Vinters krystal

I 2020 kom så efterfølgeren - “Julemandens Datter 2 – Jagten på Kong Vinters krystal”. Lucia er blevet optaget på Julemandsklassen på Julemandsskolen, som den første pige nogensinde. Midt i de travle juleforberedelser bliver Kong Vinters magiske krystal, der giver kræfter til alle julemænd, stjålet, og nu er selve julen i fare for alverdens børn. Lucias bedste ven, Oscar, kommer under mistanke for tyveriet og Lucia er den eneste, der tror på hans uskyld. Men da de leder efter den rigtige tyv, kommer Lucia og Oscar på sporet af et hemmeligt broderskab, der ønsker at slukke julens glød for evigt.

Julemandens Datter 3

Til januar 2022 begynder optagelserne til den tredje og sidste film i trilogoen om Lucia, nemlig “Julemandens Datter 3”. Her er julen atter i fare, da Julemandsskolens rektor pludselig opfører sig mærkeligt og enevældigt aflyser julen. Det hænger sammen med en traumatisk oplevelse i Viborg i gamle dage, og Lucia sætter sig for at hjælpe rektor, så julen kan reddes.