Image Alt

Jul i Viborg for turoperatører og grupper

Kære turoperatør, forening, erhvervsklub eller anden gruppe på 25 – 50 personer. Vi er rigtig glade for, at I vil overveje Jul I Viborg som en ny destination til december. Nedenstående følger lidt inspiration og et oplæg til et dagsprogram, der viser hvad jeres kunder (og chauffører) kan se frem til.

I Viborg elsker vi jul. Ja, vi drømmer faktisk om at Viborg skal være hele Danmarks juleby – og vi er godt på vej. På bare 3 år er oplevelsen blevet så populær at gæster fra hele Danmark og vores nabolande strømmer til for at opleve en hel by, der er udsmykket med tusinder af smukke lys på de gamle bygninger, nisser, julespecialiteter og en helt unik bymidte med butikker, der oser af ægte nordisk julestemning.

Vi glæder os til at give jer en juleoplevelse I aldrig glemmer.

Forslag til en dag i Viborg – hele Danmarks Juleby kl. 10.00 -17.00

Kontakt os gerne for tilpasning af program/indhold, priser og andet. Vi hjælper med at finde den rigtige løsning.

Viborg er en af Danmarks ældste byer og vi nyder her den fredfyldte stemning i de gamle brostensbelagte gader, der gemmer på mange hemmeligheder. Byen er fuld af juledufte, smagsoplevelser, fristelser fra de mange boder og de særlige butikker i latinerkvarteret, der alle gør ekstra meget ud af julen. Kom med på et juleeventyr.


Kl. 10.00 Dronning Margrethes kælder

Adgang til kælderen kun for Vi er Viborgs gæster.

Vi starter i Dronning Margrethe den førstes stemningsfulde tønderhvælvede kælder, som kan føres helt tilbage til 1406, hvor hun købte en ejendom i Viborg. Legenden siger at der går en løngang herfra til Domkirken til brug for de knap så kyske jomfruer. Rikke fra Viborg Museum giver os en introduktion til Viborgs historie, mens vi får lidt kaffe og brunkager, før vi går ud i middelalderbyen, hvor vi kommer forbi amtmandens have og Sct. Mogensgade – en af Danmarks smukkeste gader.


Kl. 11.00 Skovgaard Museet og Englehaven

Hvem savner du i Julen? Det spørgsmål stiller Skovgaard Museet hvert år sine besøgende i sin stemningsfulde have, der i løbet af julen bliver fyldt med tusindvis af engle – en for hver af dem som gæsterne savner. En poetisk Viborg tradition i det der oprindeligt var en fængselsgård, men nu er forvandlet til den oplyste englehave. Sammen hænger vi engle op og mindes dem som vi savner.

Bagefter besøger vi museet som ligger i en af mest velbevarede barokbygninger og får en let introduktion til Skovgaard familiens kunst af Kathrine Svanum Andersen


Kl. 12.00 Frokost og ølsmagning på Viborg bryghus

Når sulten og tørste melder sin ankomst, spiser vi en Tapas frokost på Viborg Bryghus og brygmesteren Antoni giver os en introduktion til bryghuset og vi smager ikke mindre end seks forskellige af deres øl.


Kl. 13.30 Shopping i Viborg på egen hånd

Nu er det blevet tid til gå på opdagelse i Viborgs knap 200 butikker, der udbyder alt fra mode fra de kendte mærkevarer til de små specialbutikker i Latinerkvarteret. Det oplagte sted til at finde den helt perfekte personlige julegave.


Kl. 15.00 Vi mødes på hele Danmarks måske mest magiske julemarked

På Danmarks hyggeligste torv og omkranset af det varmeste lys på årets koldeste og mest mørke tid, samles voksne fra hele landet for at komme i julestemning. Du har ikke oplevet et julemarked før du har været i Viborg. Det hele sker på Nytorv som har været ny siden 1584. Her kan du gøre det gode loppefund, finde såvel det traditionelle julepynt og det håndlavede kunsthåndværk eller finde netop dén særlige smagsoplevelser, der kommer til at skabe de perfekte rammer om jul for dig og din familie.  Vi sidder i lyshavet og nyder et glas gløgg og æbleskiver.

Kontakt os gerne for tilpasning af program/indhold, priser og andet.
Vi hjælper med at finde den rigtige løsning:
Helle Sørensen, Vi er Viborg. Telefon: 27 14 37 48 hs@vierviborg.dk

Hvis I ønsker at tilkøbe overnatning til et flerdags program kan vi anbefale eksempelvis Golf Hotel der ligger idyllisk ved kanten af Viborg Søerne og kun ti minutters gang centrum.

For booking af overnatning/forespørgsel på Best Western Golf Hotel Viborg
LARS BEHRMANN, Salgschef Tlf.: +45 7879 9567 E-mail: lars.behrmann@danske-hoteller.dk