Festivalgudstjeneste – »Livsmessen« med Trio Mio og Viborg Kammerkor

Ved gudstjenesten opføres »Livsmessen«, en dansk folkemusikmesse, der blev skrevet i forbindelse med Kirkedagene 2019.

Det er en helt ny og anderledes messe om livet fra fødsel til død. Den har tekster af forfatter Iben Krogsdal og musik af den prisbelønnede dansk-svenske folkemusiktrio Trio Mio med besætningen violin, guitar og klaver. 

Trio Mio spiller musik med ønsket om at fylde den danske og svenske musiktradition med nyt liv, med en traditionel og samtidig moderne lyd. En afslappet og kreativ omgang med folkemusiktraditionen.

Trioen fremhæver, at musikkens fulde virkning først åbenbarer sig i alle dens facetter, når lytteren overgiver sig helt og aldeles. Den bliver aldrig ensformig, og der sker altid noget uventet. En liflig, rolig og let melodik viger pludselig for hurtige, drilske og nogle gange skøre improvisationer. Her bryder skæve harmonier og dissonanser igennem. Et spændende og forfriskende tiltag, hvor man aldrig kan være sikker på, hvad det næste øjeblik bringer. Hvad man derimod kan være sikker på er intense, fingerfærdige musikalske delikatesser og ren lyst, som får én til at smile.

Gruppen medvirker sammen med Viborg Kammerkor og Houlkær Kirkes Kor dirigeret af Maja Simonsen. Solist er Nanna Clara Josef Johannessen og for liturgien står sognepræst Kristine Jersin.