Image Alt

Eventyrlig jul

Englehaven på Skovgaard Museet

Viborg skabte en englehave på Skovgaard Museet

I december forvandler Skovgaard Museet deres smukke museumshave til ENGLEHAVEN, der symboliserer alle dem, som vi savner juleaften – en engel for hver person, man savner og har med sig i hjertet.

Julen er traditionernes, følelsernes og kærlighedens tid. Når alle de gode ting sker og vi er sammen med dem, vi holder af, så mærker vi også tydeligt, hvem der mangler hos os. Det kan være vores bedstemor, kusine, ven eller børn. Ingen skal være alene i julen og slet ikke i Viborg, Hele Danmarks Juleby.

Inspirationen bag ENGLEHAVEN er at tage trådene op fra Skovgaard-familien og skabe et rum i Viborg, hvor vi sammen kan mindes dem, vi savner i julen.

Hver besøgende får udleveret en gratis engel, der er baseret på en tegning af Joakim Skovgaard. Englen forsynes med navnet på en person, som savnes i juletiden. Englene bliver hængt op i Skovgaard Museets have, hvor der er sørget for rigelig ophængningsplads på snore og lyskæder mellem træerne. Installationen vil med tiden, når der hænger masser af smukke engle, blive til et lysende spindelvæv af engle.

ENGLEHAVEN bliver lavet i et samarbejde mellem Skovgaard Museet, Vi er Viborg, De frivilliges Hus i Viborg, Skiltecenteret og Viborg Kommune.

 

Hvorfor fokusere på dem, som vi mangler?

I slutningen af 1800-tallet satte man en stork i toppen af juletræet. Det gjorde man også i Skovgaard-familien. Peter Christian Skovgaard havde lavet en storkemor med tre unger i en rede, som et symbol på hans kone og deres tre børn, og satte den på troppen af familiens juletræ. Men da Skovgaards kone døde i barselssengen med parrets fjerde barn, mente han ikke, at der var nogen grund til at fejre julen. Generationer efter tog dog storken frem igen som et minde om den fraværende hustru, mor og bedstemor.

 

Praktisk info:

Englene udleveres på museet tirsdag – søndag kl. 11-16 fra lørdag den 27. november til 23. december, samt 28. til 30. december.

De frivilliges hus i Viborg sælger godt til ganen fra kiosken: Lørdag den 27. og søndag den 28. november, Lørdag den 4. og søndag den 5. december, lørdag den 11. og søndag den 12. december, lørdag den 18.og søndag den 19. december, samt tirsdag den 28. til torsdag den 30. december