Englehaven på Skovgaard Museet

I december forvandler Skovgaard Museet deres smukke museumshave til ENGLEHAVEN, der skal symbolisere alle dem, som vi savner juleaften – en engel for hver person, man savner og har med sig i hjertet.

Julen er traditionernes, følelsernes og kærlighedens tid. Når alle de gode ting sker og vi er sammen med dem, vi holder af, så mærker vi også tydeligt, hvem der mangler hos os. Det kan være vores bedstemor, kusine, ven eller børn. Ingen skal være alene i julen og slet ikke i Viborg, Hele Danmarks Juleby.

ENGLEHAVEN bliver et kunstværk skabt i samarbejde mellem børn og voksne i Viborg og til minde om alle dem, som vi savner. Men ENGLEHAVEN bliver også et smukt vidnesbyrd om, at ingen skal være alene i julen. Her kan der deles fortællinger om dem, vi savner og der skabes et rum med plads til at italesætte de ting, der kan være svært i den ellers dejlige juletid. Her er der plads til nærvær, samhørighed og fællesskab.

Hver besøgende kan få udleveret en gratis engel, der er baseret på en tegning af Joakim Skovgaard. Englen klippes ud og forsynes med navnet på en person, som savnes i juletiden. Englene hænges op i Skovgaard Museets have, hvor der er sørget for rigelig ophængningsplads på snore og lyskæder mellem træerne. Installationen vil med tiden, når der hænger masser af smukke engle, blive til et lysende spindelvæv af engle.

ENGLEHAVEN laves i et samarbejde mellem Skovgaard Museet, VI ER VIBORG, De frivilliges Hus i Viborg, Digisource, Søster Lagkage og Viborg Kommune.

 

Tirsdag-søndag: kl. 11-16* fra lørdag den 28. november til søndag den 20. december 2020.

*Lukket 24.-26. december, 31. december og 1. januar.

Englene kan afhentes i museets åbningstid tirsdag-søndag kl. 11-16 fra lørdag den 28. november til og med søndag den 20. december 2020.

Dato: 28. nov. – 20. dec.
Sted: Skovgaard Museet