Image Alt

Det sker

Oplevelser 

Duellen – Galleri NB

fredag 25. februar 2022 til søndag 27. februar 2022
Sct. Mathias Gade 14, 8800 Viborg
Duellen - Galleri NB

Duel mellem Maxim Brandt og Marius Martinussen 

Der opstår en regulær fight, når den norske kunstner Marius Martinussen og den tyske kunstner Maxim Brandt møder op med deres værker i Galleri NB. 
Det bliver en billedkunstnerisk duel mellem figuration og abstraktion, mellem farve og form, mellem de to vidt forskellige personligheder, mellem Oslo og Berlin.Duellen markerer årets første udstilling i Galleri NB og præsenterer nye værker skabt af den figurative kunstner Maxim Brandt (1986) og den abstrakte kunstner Marius Martinussen (1978).I en klassisk duel på kårde og pistol hersker der en forventning om gåpåmod fra duellanternes side. En udveksling af energi og skabertrang, som under kulmination reflekteres i et ekstatisk og begejstret publikum. I Galleri NBs aktuelle duel mødes kunstnerne i deres modsathed med kun den farve- og lysmæssige intensitet som de dominerende fællesnævnere.

Med gennemført stilsikkerhed viser Brandt og Martinussen hver deres særlige forståelse for billedkunstneriske kompositioner.

Maxim Brandt

I Brandts værker oplever vi en punktlighed bag de løsslupne motiver. Med brug af referencer fra samfundet og vore omgivelser prikker han til vores perception og sanselige oplevelser af symboler og forbinder dem i en surrealistisk helhed, der er lige så konsekvent i billedsproget som var det et poetisk arrangement. Hans ord og motiver har indbyrdes associationer til værkets forskellige elementer, hvor det ene ord forbinder sig til næste.Bag et element gemmer sig et andet element, og i en moderne verden gemmer sig hundreder af forbundne elementer, som i vores generelle opfattelse har fundet sin faste plads. Billederne reflekterer Brandts evne til at trodse disse systemer og han leder os dygtigt i havn på en drømmeagtig ø af surrealistisk skønhed.

Marius Martinussen

Marius Martinussen udforsker modsatheder i maleriet med sin unikke lag på lag på lag-teknik og via brug af en intens bemaling gennem airbrush – ofte kombineret med spinkle tråde fra injektionssprøjter.  Det er matematisk, harmonisk og komplekst i sit eget formsprog. Sproget som Martinussen kredser om, har en kompleksitet og en koncentreret vovethed, som stammer fra et ønske om at miste kontrollen under selve skabelsen af værkerne. Gennem sin unikke teknik med brug af skabeloner, tape og airbrush formår han at opbygge strukturerede billedflader, hvis uforlignelige dybder og rummeligheder skaber momenter af dyb fascination.

Duellen mellem Maxim Brandt og Marius Martinussen iscenesætter begge kunstneres evner til at kommunikere med stor originalitet. Udstillingen hylder samtidig kunstnernes forskelligheder og indbyder publikum til refleksion over hvad, der er det interessante i Duellen.

Åbning
Fredag d. 14. januar kl. 15-17, introduktion og duel kl. 16Kunstnere: 
Maxim Brandt f. 1986, Berlin
Marius Martinussen f. 1978, Oslo

Åbningstider

mandag ⋅ tirsdag ⋅ onsdag ⋅ torsdag ⋅ fredag   12:00 ‐ 17:00
søndag   12:00 ‐ 16:00