Image Alt

Spænding og opdagelser

Er du på udkig efter sjove oplevelser, der gør dig klogere, vådere og helt elektriske?
Så glæd dig til at opleve alt det sjove vi har til dig. God fornøjelse.

Energimuseet

Energimuseet er Danmarks oplevelses- og formidlingscenter for energi, fremtidens energiløsninger og den grønne omstilling. En hyggelig attraktion hvor I kan opleve højspænding og samtidig slappe helt af, mens I bliver klogere. Kom og udforsk vores mange udstillinger og aktiviteter. Fra Danmarks største vandkraftværk og historiske bygninger med spændende fortællinger til lynshow og masser af sjove og lærerige oplevelser for børn og voksne. I vores butik finder I et væld af produkter, som alle har noget med energi at gøre, og i Energicaféen kan I nyde et lækkert, hjemmelavet måltid – med udsigt til Gudenåen.

Mønsted Kalkgruber

Glæd jer til en tur i verdens største kalkgruber. Nede i dybet venter jer en helt unik oplevelse for både børn og voksne – hunde er også mere end velkomne. Riv nogle timer ud af kalenderen og glæd jer til en tur med toget, en opdagelsesrejse med flagermus, grubeost og vilde historier. Temperaturen er 8° C året rundt, så husk varmt tøj – også selvom solen skinner udenfor.

Verdenskortet

Verdenskortet er en lille udgave af Verden der, i årene 1944-1969, blev bygget ved håndkraft. Verdenskortet ligger ved Klejtrup sø, med alle Verdensdele placeret som små øer i vandet og hvor man kan hoppe fra kontinent til kontinent. På Verdenskortet kan man se alle landes flag og opleve hele verden bredt ud for sine fødder. Den perfekte udflugt for alle, der gerne vil ud at rejse og have en hyggelig dag.

Bruunshåb Gl. Papfabrik

Oplev et af Danmarks få arbejdende fabriksmuseer. Fabrikken ligger smukt i mølleådalen nær Viborg, og her har lyden af mennesker og maskiner kunnet høres siden industriens barndom. En sjov og lærerig oplevelse for både børn og voksne.
I den gamle fabrik kan I se hvordan man omdanner affaldspapir til pap - og opleve dampmaskinen, vandturbinen og tørremaskinen.

Hvolris Jernalderlandsby

Så snart man ser ud over landskabet ved Hvolris og træder ind i jernalderlandsbyen sænker skuldrene sig. Man træder ind i en anden tid og oplever et helt andet tempo.
Omgivet af skov og bakker ligger Hvolris Jernalderlandsby med udsigt ud over Skals Ådal. Her har vores forfædre levet helt fra stenalderen - for ca. 6000 år siden og indtil nu. Lyst til en sjov tidsrejse? Så tag til Hvolris.

Mordgådejagten

Til sommer kan du og din familie deltage i en spændende og medrivende Mordgådejagt i Viborg Domkirkekvarter. Mordgådejagten, som vi har kaldt ``Det sidste kongemord``, er en helt ny og anderledes måde at formidle historie på. Jagten er en sjov aktivitet for både store og små. Et mysterium, der foregår i Domkirkekvarteret og fungerer som en portal til flere hundrede års medrivende historie i Viborg. Finder I mon morderen først?