Borgvold

Viborgs smukke historiske parkanlæg ved dæmningen mellem Viborg søerne.
På Borgvold ligger historien godt gemt, selvom den faktisk er meget synlig.
Det er nok de færreste af Borgvolds mange gæster, der tænker over, at de går rundt på et borgområde. den borg i Viborg som efter Ribe årbog 1313, blev bygget af Erik Menved. Det gamle voldsted rager i dag op over Borgvold, skjult af de mange gamle træer, der giver dejlig skygge på en varm sommerdag.
I dag bruges Borgvold meget, af børnefamilier, tiltrukket af legepladsen, iskiosken og de mange ænder i Nørresø, der hellere end gerne vil fodres, uanset årstiden, af unge, der griller på græsset i fint vejr, af ældre, der slår et smut omkring på deres søndags spadseretur og nyder udsigten, parken og de mange smukke blomster.

Borgvold har gennem årene været scene for mange Sct. Hans Aften arrangementer, byens skøjtebane, og især Snapsting for børn. Fred og ro kan være svær at finde her på en lun sommerdag eller aften, da parken som sagt er meget brugt. Men er man til smukke blomster, smukke udsigter og bare SMUKT – især når de meterhøje rododendron blomster – må man ikke snyde sig selv for et besøg på Borgvold.